DIRK DOBBELEERS

Dirk Dobbeleers combineerde zijn schrijverschap meer dan 20 jaar met een job in het onderwijs. Intussen is hij gepensioneerd schooldirecteur, maar bij Moody Blue Productions zet hij door! 

Dirk begon als acteur in het amateurtheater. Hij schreef vooral stukken voor kinderen die vlot hun weg naar het vrijetijdstheater vonden. Met zijn bewerking van de Canterbury Tales won toneelkring Het Gulden Masker in 1994 het Antwerpse Stadsjuweel. Omdat Dirks ambities verder reikten, volgde hij een cursus scenarioschrijven. Toen hij ook nog een keer Marc Hendrickx ontmoette, leidde dat tot professionele theatervoorstellingen voor jongeren zoals Getreinde Wanhoop, Wolken en een beetje regen en Wapenland, geproduceerd door het Educatief Theater Antwerpen.
In het vrije circuit produceerden en schreven Marc en Dirk ook nog successen voor volwassenen als ‘Den Derby’, ‘Op weg naar Wembelie’ en recent ‘Armand, gebaseerd op het rijke leven van Armand Swartenbroeks.

Dirk schreef ook een aantal jeugdboeken, maar met ‘Het proces Philippus Mertens, Een bokkenrijder berecht in Antwerpen’ deed hij zijn naam als bokkenrijderskenner alle eer aan.